Škriatkovská noc – 2013/2014

V polovici novembra dňa 15.11.2013 sme pre žiakov pripravili Škriatkovskú noc – žiaci strávili jednu noc v škole. Udialo sa to v rámci projektu, ktorý bežal na škole od apríla 2013 do decembra 2014 Embraco- Cena za ekológiu „Zhasni a uvidíš slnko…“
Žiaci, ktorí v škole spali: Marián Horváth III. B, Milada Mižigárová III. B, Ladislav Horváth III. B, Elisa Mižigárová II. B, Eva Mižigárová IV. A, Jolana Pokutová IV. A.
Vyučujúce: Mgr. Lívia Cvengrošová, Mgr. Bibiána Hozzová, Mgr. Katarína Lutterová

Deti si do školy doniesli pyžamká, vankúšiky, perinky, obrovskú kopu jedla. Po vyučovaní sme sa najprv vybrali do potravín na nákup (suroviny na večeru, raňajky, smotanovú nepečenú tortu).
Spoločne, dievčatá i chlapci pripravili olovrant, uvarili sme si čaj a Marián začal „piecť“ tortu- keď bola hotová, ponúkol z nej všetkých- bola výborná.
Potom sme si začali spoločne „stavať“ postele a spálne- spalo sa v II. A triede. Žiaci sa veľmi tešili, lebo postieľky boli ako z rozprávky- mäkučké, len si do nich ľahnúť a zavrieť oči…
Večer prišli sociálni pracovníci OÚ Žehra, ktorí si pre deti pripravili veľa súťaží a krásne balíčky. Dokonca nás prišla pozrieť aj pani riaditeľka, ktorá každému priniesla sladkosť.
Večer sa žiaci poprezliekali do pyžamiek, umyli si tváre i zúbky a … zjedli druhú večeru, znovu si umyli zuby a … zase boli hladní.
Neskoro večer, už konečne s plnými bruškami poľahali a postupne pospali pri svetle sviečok.
Do rána spali tichučko a kľudne, nikto nebol námesačný, (hoci Marián sľuboval, že on je), pani učiteľky ich až do rána strážili, hoci aj na nich okolo piatej prišla kríza, ale ustáli to.
Ráno žiaci vstali oddýchnutí a spokojní, naraňajkovali sa (pani učiteľky stihli skoro ráno nakúpiť suroviny na raňajky, ktoré im pripravili) a už aj zazvonilo na vyučovanie…
Určite si to ešte zopakujeme, žiaci sa stále pýtajú, kedy zase budeme spať v škole, a aspoň celý týždeň, nie iba jednu noc a určite už budú spať v škole všetci!

Comments are closed.