Projekty školy 2010/2011

V školskom roku 2010/2011 boli podané našou školou viaceré projekty.

Spomenieme niektoré:
Mgr. Nováková – Veselá cesta životom,
Mgr. Lesňáková – Krásy sa dotkni iba srdcom,
Mgr. Cvengrošová – Rozprávková škola.

Práve posledný Rozprávková škola získal podporu Orange a bude realizovaný na škole v čase od 1. 2. 2010 do 28. 6. 2010.

Do projektu sa aktívne zapojí 54 žiakov prvého a druhého ročníka. Koordinátorkou je Mgr. Cvengrošová, spolupracovať budú Mgr. Hozzová, Mgr. Lutterová a Mgr. Bariaková.

Z rozprávky do rozprávky budú žiaci prechádzať formou zážitkového vyučovania. Nebude chýbať ani dramatická tvorba, návšteva hradu, či premietanie rozprávok. Projekt je zameraný aj na rozvoj komunikácie, čitateľskej gramotnosti a vzťahu ku knihám.

Paralelne s rozvíjaním čitateľských zručností utvára sa najmä ústne vyjadrovanie žiakov, ich estetické, etické a morálne cítenie, (pozitívny vzťah k ľuďom, k vlasti, k prírode, k zvieratám, toleranciu voči slabším, resp. pomoc slabším, sebapoznávanie, sebahodnotenie, hodnotenie spolužiakov, schopnosť prekonávať prekážky, neúspech, poznanie a objektívne hodnotenie ľudí), schopnosti a čitateľské záujmy. Do projektu sa zapoja aj rodičia.

Ďalším naším cieľom je, aby žiaci našli prostredníctvom textov „živnú pôdu na hľadanie odpovedí na vážne otázky súvisiace s perspektívou ich vlastnej osoby: kto som?, čím som?, na akých tradíciách sa zakladá?, aký je zmysel môjho bytia?, kde hľadať a ako napĺňať zmysel môjho života?

O tom ako prebieha projekt na škole sa dočítate na našej stránke.

Comments are closed.