Projekt Embraco „Cena za ekológiu“ 2013/2014

Naša škola vyhrala projekt a získala financie na jeho realizáciu. Predkladateľkou projektu je Mgr. Lívia Cvengrošová, ktorá je zodpovedná aj za realizáciu projektu.

Prvoradým cieľom projektu je znížiť energie na škole zmenou, vylepšením doterajšieho využívania energií konkrétnymi činnosťami, ale aj pokúsiť sa zmeniť myslenie učiteľov, žiakov, rodičov a širokej verejnosti na tému šetrenie energie, v širšom význame ochrana prírody, planéty, zdravého života a psychického pokoja.

Zníženie energií na škole si predstavujeme výmenou starých žiaroviek za úsporné, v priestoroch, kde je nedostatok denného svetla, zavedieme automatické osvetlenie. Teplotu v budovách školy znížiť a udržiavať na 21 stupňoch Celzia, tomu napomôžu reflexné fólie, pripevnené za radiátormi, ktoré odrážajú teplo dovnútra priestoru. Čo najviac využívať denné svetlo na úkor umelého osvetlenia, postupne vymeniť niektoré elektrické spotrebiče za úspornejšie.

Popri tom skultivovať triedy a chodby zeleňou a dbať na poriadok v nich. Do projektu budú aktívne zapojení žiaci školy, ktorí prispejú účasťou aj na osvete pre verejnosť a rodičov. Snažiť sa docieliť vyššie spomenuté plány sa pokúsime cez zaujímavé akcie a aktivity pre žiakov, učiteľov, aj širokú verejnosť mesta.

Škola by chcela docieliť:
- zníženie spotreby energií na škole,
- zvýšiť povedomie žiakov, rodičov a verejnosti o možnostiach efektívneho šetrenia energií,
- obmedziť používanie elektrických spotrebičov náročných na elektrickú energiu,
- viac času tráviť na miestach bez využívania elektrickej energie,
- ochrana životného prostredia, prírody, zdravého životného štýlu.

Fotky z projektu- čo sme stihli doteraz:

Výroba a pripevňovanie tabuliek do tried Čistenie lavíc v triede
Školské hliadky „v akcii“  Jedna z besied
Osveta v meste

 

Comments are closed.