Beseda – Energia a my 2013/2014

V mesiaci október sa na našej škole konala beseda súvisiaca s projektom Embraco „Cena za ekológiu“ pod názvom „Energia a my“. Obsahovala materiály VSE vhodné pre žiakov primárneho vzdelávania. Besedu viedla Mgr. Lívia Cvengrošová, ktorá je zodpovedná za celý projekt. Žiaci sa hravou formou dozvedeli niečo bližšie o energii, elektrických spotrebičoch a zodpovednosti za používanie elektrickej energie. Žiakom sa páčili najmä krátke vtipné filmy o energii.
Ku koncu besedy žiaci napísali na lístočky 3 elektrické spotrebiče, ktoré by doma nemuseli používať a bez problémov by sa ich vzdali. Lístky učiteľka pozbierala a za pomoci žiačky prvého ročníka vyžrebovala troch výhercov, ktorí si domov s radosťou odniesli úspornú žiarovku.

Slávnostné vyhodnotenie žiakov za mesiac október projektu Embraco „Cena za ekológiu“

Na začiatku novembra sa v našej škole konalo slávnostné vyhodnotenie „školských hliadok“ za mesiac október.
O čo ide?
Mgr. Livia Cvengrošová, zodpovedná za projekt „Zhasni svetlo“ vymyslela a so žiakmi zorganizovala súťaž, ktorá trvala celý mesiac október. Žiaci III. A triedy tvorili školské hliadky, ktoré kontrolovali ostatné triedy, samozrejme , aj svoju, cez prestávky každý jeden deň. Kontrolovali, či v triedach nesvieti cez prestávky svetlo, či nie sú zbytočne otvorené okná, či je v triede poriadok a zbytočne netečie voda.
Za to jednotlivé triedy bodovali, jedna trieda mohla získať každý deň maximálne 4 body za všetky splnené vyššie spomenuté podmienky. Body strácali, keď niečo nebolo v poriadku. Bodovanie sa tiež značilo na nástenke dolnej chodby, kde si všetci žiaci školy mohli skontrolovať svoj „aktuálny stav“.
Žiakom sa to páčilo, pochválime najmä II. A triedu, v ktorej žiaci pochopili pravidlá hry, snažili sa, aj keď … vyhral niekto iný! Pochvalu si zaslúžia aj „školské hliadky“ III. A triedy samostatne, bez pomoci učiteľov každý deň „obehli“ celú školu, všetky triedy, niekedy aj dvakrát a naozaj spravodlivo bodovali. Aj sebe viackrát strhli body, keď Rozália otvorila celé okno, alebo keď si Róbert neurobil poriadok na svojom mieste.

Takže, naspäť k slávnostnému vyhodnoteniu, hlavnú cenu, PIZZU podľa vlastného výberuvyhrala trieda II. B s celkovým počtom bodov 73. Body sme so žiakmi spoločne prepočítali a zapísali. Žiaci do poslednej chvíľky netušili, kto sa stal víťazom. Víťazná trieda sa veľmi tešila, veď posúďte sami.
V novembri so školskými hliadkami pokračujeme – tentoraz hráme o mikulášske balíčky. HURÁ.

Školská hliadka III. A

Zhodnotenie žiakov v súťaži tried „Školské hliadky“  v projekte Embraco  „Zhasni a uvidíš slnko“ v mesiaci november

Školské hliadky v zložení Marián Horváth, Jadrana Kandráčová a Ladislav Horváth každý deň po celý mesiac pravidelne a spravodlivo kontrolovali triedy a bodovali ako obyčajne: zbytočne zapálené svetlo v triede cez prestávky, či zbytočne netečie voda v umývadle, či je poriadok v triede a či nie sú zbytočné otvorené okná. V tomto mesiaci vyhrali dve triedy, ktoré získali rovnaký počet bodov- 67.

Výherné triedy boli I. D a I. C. Žiaci týchto tried, samozrejme aj hliadky vyhrali MIKULÁŠSKY  BALÍČEK !!!

Vyhodnotenie

Víťazné triedy

Zhodnotenie žiakov v súťaži tried „Školské hliadky“  v projekte Embraco  „Zhasni a uvidíš slnko“ v mesiaci december

V tomto mesiaci školské hliadky kontrolovali triedy poslednýkrát, pretože projekt „Zhasni a uvidíš slnko“ v tomto mesiaci končí. Školské hliadky v zložení žiakov II. A triedy- Eva Horváthová, Norma Horváthová poctivo svoju prácu vykonávali a veľmi sa tešili zo zodpovednosti, ktorá im bola zverená, pretože kontroly prebiehali bez prítomnosti a dozoru učiteľov.

Znova zvíťazili triedy I. C a I. D ako minulý mesiac, deti sa veľmi tešili. Vyhrali krásne FAREBNÉ TRIČKÁ A DETSKÉ ŠAMPÓNY.

 

Vyhodnotenie

Víťazné triedy

Comments are closed.