Návšteva Mestskej knižnice v Spišských Vlachoch dňa 14.03.2017

Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou.

Marec mesiac knihy sa spája so známou a zaujímavou postavou slovenskej histórie -Martin Hrebenda Hačavský (10. 3. 1796 – 16. 3. 1880). Tento legendárny šíriteľ slovenskej a českej knihy a tým aj osvety a vzdelanosti sa narodil aj zomrel v marci.

Dnes už úlohu Mateja Hrebendu – šírenie kníh, knižnej kultúry a podporu vzdelávania plnia knižnice. Hoci sprístupňujú svoje knižné fondy čitateľom po celý rok, v marci zvlášť aktivizujú svoju činnosť.

Pri tejto príležitosti sme sa aj my, dňa 14.03.2017, vybrali do Mestskej knižnice v Spišských Vlachoch, kde nás srdečne privítala pracovníčka knižnice – pani Kišáková. Pre každú vekovú skupinu si pripravila krásnu rozprávku. Najprv ju prečítala. Žiaci mali za úlohu pozorne počúvať a potom porozprávať obsah. Následne na to hovorili o tom, čo sa im páčilo a spoločne hľadali hlavnú myšlienku. Na záver niektorí žiaci prečítali pani Kišákovej krátky úryvok z rozprávky, aby počula, ako sa naučili v škole pekne čítať.

Pred ukončením návštevy nás pracovníčka knižnice oboznámila so spôsobom, ako sa stať celoročným čitateľom tejto knižnice. Vysvetlila žiakom význam značiek na knihách a akým spôsobom hľadať knihy v tejto knižnici.

Návšteva Mestskej knižnice bola pre našich žiakov zaujímavá, ba niektorí sľúbili, že ju budú navštevovať častejšie a to ako jej čitatelia.

Comments are closed.